Prešov - Trnava 0:1 v prvom stretnutí štvrťfinále Slovenského pohára vo futbale

15.11.2007 Celý región

Prešov 14. novembra (TASR) - V ostávajúcom stretnutí štvrťfinále Slovenského pohára vo futbale vyhral Spartak Trnava na ihrisku Tatrana Prešov 1:0. Odveta je na programe v utorok 20. novembra.
Tatran Prešov - Spartak Trnava 0:1 (0:1)
Gól: 38. P. Ďuriš
rozhodovali: Hriňák - Balko, Rendko
ŽK: Zahradník, Čep, Takáč - Kopúnek, Jakubička, Bernáth, Michalík, Poljovka
4300 divákov

zostavy a striedanie:
Tatran Prešov: Buchta - Houšť (38. T. Šimko), Piter-Bučko, Čep, Josl - Krohmer (75. Belejík), Prekop, Kobylík, Šafranko - Zahradník, Takáč (87. Kaplan)
Spartak Trnava: Rybánsky - Pončák, Poljovka, Doležaj, Jakubička - Kožuch (86. Vido), Kopúnek, Barčík (90. T. Hanzel), Michalík, P. Ďuriš - Bernáth (73. Tomčák)

V 38. min hostia podnikli prvú nebezpečnú rýchlu kontru a hneď sa skončila gólom. Po Barčíkovom vysunutí a "samostatnom nájazde" na Buchtu gól ešte nepadol, no po lopte vyrazenej prešovským gólmanom do prázdnej brány dorazil P. Ďuriš. Nebolo to spravodlivé vyjadrenie pomeru síl na trávniku. Prešovčania v prvej časti mali totiž viac z hry, častejšie sa pokúšali o streľbu, no koncovke chýbala presnosť, najmä strelám Josla, Šafranka a hlavičkám Piter-Bučka a Zahradníka. Aj druhú časť otvorili Prešovčania aktívne, pokusy Zahradníka ale neuspeli. Najväčšiu šancu zápasu mal na kopačke v 68. min Piter-Bučko. Za pomoci trnavských obrancov však lopta skončila na brvne. Prešov hral s corgoňligistom viac ako vyrovnanú partiu, tesná prehra je vzhľadom na priebeh dosť krutá.

Roman Pivarník, tréner Prešova: "Tešili sme sa na mužstvo z Corgoň ligy. Náš tím potrebuje takýchto zápasov čo najviac. Hrali sme to, na čo sme sa pripravovali a čo sme hrať chceli. Zápas sme herne zvládli, škoda len, že sme nedokázali dať gól. "
Josef Mazura, tréner Trnavy: "V Prešove to žiadne mužstvo nebude mať ľahké. Bol to naozaj kvalitný zápas. Aj my sme hrali, koľko sme potrebovali, na rozdiel od súpera však dali gól a vyhrali. Domáce mužstvo nás ale doma dosť zatlačilo. Je to teda iba pohárový polčas, šance pred odvetou sú otvorené. "
 

Vyberte región